Kurs gotowania według Ajurwedy


Podczas tego warsztatu gotujemy metodą opartą o wedyjską wiedzę pochodzącą ze starożytnych Indii. W ciągu trzech dni otrzymasz praktyczne wskazówki jak przygotowywać posiłki i gotować według zasad Ajurwedy.
Program zawiera w 1/3 część teoretyczną, a w 2/3 część praktyczną (wspólne gotowanie w kuchni).
Tematy poruszane na kursie?
- sześć sposobów na podniesienie energii witalnej
- balansowanie posiłku poprzez 6 smaków i co z tego wynika
- przyprawy i ich właściwości
- indywidualne nawyki żywieniowe i harmonijny styl życia
- wybieranie pożywienia zgodnie ze swoim typem konstytucji
- wiedza o tym, po których pokarmach czujemy się szczęśliwi, podekscytowani oraz ociężali
- rozpoznawanie nierównowagi w organizmie i sposoby jej przywracania
- naturalne remedia domowe
- właściwe przygotowywanie posiłków (śniadanie, obiad, kolacja, desery)
- utrzymanie prawidłowej wagi ciała

Monika dąbrowska
Entuzjastka wiedzy i praktyki ajurwedyjskiej, prowadzi programy: Sri Sri Yoga, Sztuka Oddechu, Gotowanie wg. Ajurwedy. Autorka programu Holistyczny Wellness, terapeutka ajurwedyjskiej terapii Marma, organizatorka wielu wyjazdów w odległe zakątki świata.
Zapisz się na kurs gotowania
Najbliższe terminy:
18-20 października – Centrum Promocji Zdrowia Taraska
Zapisy: KLIKNIJ TUTAJ
15-17 listopada – Łódź, Smulska 39
Zapisy: KLIKNIJ TUTAJ
29 listopada – 2 grudnia Warszawa, Słomińskiego 19 lok 55
Zapisy: KLIKNIJ TUTAJ
Monika Dąbrowska
tel: 601296392, mail: monikadab12@poczta.onet.pl,